Rett før det braket løs på Hasle. FOTO: Anita Kristoffersen.
Rett før det braket løs på Hasle. FOTO: Anita Kristoffersen. Vis mer

En hel kveld med Personalisering

Kveldsmat #5: Aller Medias meetup om media og teknologi gikk av stabelen 28.november.

Aller digital utvikling og innovasjon arrangerte 28.november den femte utgaven av Kveldsmat — Aller Medias meetup om media og teknologi her i våre lokaler på Hasle.

Konferansier og vår egen designsjef Audun Aas ledet meetupen denne kvelden. Foto: Anita Kristoffersen
Konferansier og vår egen designsjef Audun Aas ledet meetupen denne kvelden. Foto: Anita Kristoffersen Vis mer

I underkant av 100 nysgjerrige (både interne og eksterne) stilte opp for mat, drikke og faglig påfyll rundt det veldig aktuelle temaet: personalisering.

Personalisering og automatisering av innhold til leserne er et tema som er aktuelt i mange mediehus om dagen. Temaet inneholder både tekniske og etiske problemstillinger, men kan potensielt også skape en enorm vekst i lesertall og inntekter for mediene.

Mittmedia.se og robotjournalistikk

Etter at deltakerne forsynte seg med mat og drikke startet vår egen Kjetil Laumann ballet. Han leder arbeidet med personalisering i Aller Media og delte sine tanker om hvordan vi vil bruke personalisering til å lage et bedre produkt, og noen av de herlig nerdete diskusjonene man kommer opp i underveis.

Kjetil Laumann om personalisering i Aller Media. Foto: Anita Kristoffersen
Kjetil Laumann om personalisering i Aller Media. Foto: Anita Kristoffersen Vis mer

For å hjelpe oss med å forstå mulighetene personalisering og automatisering fikk vi besøk av en av de som kanskje er lengst fremme i dette feltet i norden, nemlig Robin Godvik fra Mittmedia i Sverige. Robin og teamet hans har stor erfaring med alt fra robotjournalistikk til personalisering på høyt og lavt nivå.

Paneldebatt

Kveldsmat denne gangen rundet av med et konsept vi ikke har testet ut tidligere: en kort paneldebatt. Representanter fra norske medier diskuterte både etiske hensyn og redaksjonelle muligheter.

Vi vil takke alle som bidro til å gjøre dette til et råbra arrangement, tør vi si det beste Kveldsmat til nå?

Følg med på kommende meetups og les mer her: https://www.meetup.com/Kveldsmat-media-og-teknologi-meetup/